Mii de elevi din Republica Moldova sunt supuși violenței în familie, societate sau chiar în timpul studiilor. Cel puțin așa raportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru semestru II al anului de studii 2016-2017 și I semestru al anului de studii 2017-2018, privind cazurile raportate de violență asupra copilului.

Potrivit raportului, în perioada ianuarie – mai 2017, angajații din sistemul educațional au raportat 5.110 cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri și servicii din comunitate.

Totodată, potrivit raportului pentru semestrul I al anului de studii 2017-2018 (septembrie – decembrie 2017) privind cazurile suspecte și confirmate de violență, neglijare, exploatare şi trafic a copilului, au fost identificate în total – 4.794 cazuri.

De remarcat faptul că în perioada ianuarie – mai 2017, instituțiile de învățământ au adus la cunoștința organelor de nivel local cu atribuții în protecția copilului – 972 cazuri grave de violență asupra copilului. În perioada septembrie – decembrie 2017 au fost înregistrate 783 cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!