Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat astăzi două documente în vederea consolidării relațiilor bilaterale. Pentru impulsionarea colaborării economice și stabilirea noilor sfere de cooperare a fost semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică şi tehnică.

Documentul prevede dezvoltarea parteneriatului în următoarele domenii: comerţ cu bunuri şi servicii, investiţii, industrie, agricultură, infrastructură, mediu, energie, educaţie, tehnologii informaţionale și sectorul financiar – bancar. Totodată, prin acest Acord părţile au convenit asupra înfiinţării comisiei economice mixte moldo-emirateze. Aceasta va contribui la dinamizarea relațiilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost semnat Memorandumul de înţelegere privind consultările politice bilaterale între ministerele de Externe ale celor două țări. Documentul va contribui la consolidarea relațiilor de parteneriat în domenii de interes reciproc și la stabilirea unui mecanism de cooperare inter-instituțională dintre cele două state.

În prezent, între Guvernul Republicii Moldova și Executivul Emiratelor Arabe Unite sunt semnate patru tratate bilaterale în domeniile: aerian, economic, investițional şi diplomatic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!