Un bărbat din Fălești și-a reparat automobilul la un auto service din capitală, solicitând schimbarea curentă a sistemului de distribuție a gazelor, a pompei de răcire, a filtrului de combustibil, precum și a plăcuței de frână la automobilul său de model Renault Megane Scenic. Pentru reparația automobilului a fost achitată o sumă de 1 140 lei, agentul economic neoferindui consumatorului bonul de casă pentru prestarea serviciilor în cauză.

După ce s-au finalizat executarea lucrărilor de reparație, consumatorul a mers să testeze mașina. După 2 km parcurși, motorul autoturismului s-a oprit. În urma ajutorului oferit de un șofer, acesta a ajuns înapoi la auto service, unde și-a înaintat nemulțumirea față de servicii. Automobilul a fost lăsat până a doua zi, timp în care s-a depistat că pentru reparație nu au fost folosite piese calitative, ceea ce a dus la deteriorarea mașinii.

În urma discuțiilor purtate între cei doi subiecți, agentul economic și-a recunoscut vina și a promis că defecțiunile vor fi remediate, costurile fiind suportate de firmă. Agentul economic a dat asigurări că au fost scoase și curățite injectoarele de combustibil și în acest mod, automobilul va fi ca nou.

După exploatarea mașinii, aceasta s-a defectat iarăși în timpul circulației. Atunci consumatorul a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și a depus o plângere în Registrul de reclamații a întreprinderii.

Din motiv că, agentul economic refuza să soluționeze problema, acesta a depus o reclamație în cadrul Agenției, cu revendicarea de a-i acoperi dauna materială pentru deteriorarea motorului.

În urma intervenției prompte a Agenției, consumatorul a primit de la agent economic despăgubiri în valoare de 5.000 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!