Unul dintre cei șapte suspecți în organizarea presupusei tentative de omor a lui Vlad Plahotniuc a fost condamnat la cinci ani și patru luni, chiar dacă procurorii au cerut inițial o pedeapsă de 10 ani și șase luni.

„Prevederile legale au fost aplicate corect de acuzare. Solicitarea procurorului o consider legală și nu pot comenta de ce instanța a aplicat o astfel de pedeapsă”, a declarat procurorul.

„Pedeapsa de cinci ani și patru luni cel puțin se încadrează în prevederile legale, însă abia la 15 februarie va fi pronunțată sentința motivată ca ulterior să aduc argumente dacă sunt sau nu de acord”, a spus avocatul lui Parhomenco.

Iurie Parhomenco a fost recunoscut vinovat pe toate capetele de acuzare: pregătirea omorului săvârșit la comandă, procurarea, păstrarea armelor și munițiilor precum și de trecerea ilegală a frontierei de stat. Acesta și-a recunoscut vina.

Ceilalți șase învinuiți sunt judecați într-un dosar separat. Toți suspecții au fost reținuți în aprilie 2016. Procurorii spun că omorul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de liderul lumii criminale, Grigorii Karamalak, alias „Bulgarul”. El le-ar fi propus asasinilor 200 de mii de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!