/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Unul din killerii care a organizat asasinarea lui Plahotniuc, condamnat la închisoare

missing
30 ianuarie 2018, ora 17:36

„Prevederile legale au fost aplicate corect de acuzare. Solicitarea procurorului o consider legală și nu pot comenta de ce instanța a aplicat o astfel de pedeapsă”, a declarat procurorul.

„Pedeapsa de cinci ani și patru luni cel puțin se încadrează în prevederile legale, însă abia la 15 februarie va fi pronunțată sentința motivată ca ulterior să aduc argumente dacă sunt sau nu de acord”, a spus avocatul lui Parhomenco.

Iurie Parhomenco a fost recunoscut vinovat pe toate capetele de acuzare: pregătirea omorului săvârșit la comandă, procurarea, păstrarea armelor și munițiilor precum și de trecerea ilegală a frontierei de stat. Acesta și-a recunoscut vina.

Ceilalți șase învinuiți sunt judecați într-un dosar separat. Toți suspecții au fost reținuți în aprilie 2016. Procurorii spun că omorul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de liderul lumii criminale, Grigorii Karamalak, alias „Bulgarul”. El le-ar fi propus asasinilor 200 de mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram