/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fără șurubelnițe în buzunar. Polițiștii ar putea fi lipsiți de dreptul de a mai scoate plăcuțele

30 ianuarie 2018, ora 18:56

Staționarea, oprirea sau parcarea în locuri interzise este sancționată la ora actuală cu amenzi de la 150 la 300 de lei și cu aplicarea a două puncte de penalizare. Totodată inspectorii INP pot scoate plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor parcate neregulamentar și le întorc abia după întocmirea procesului verbal. Democrata Valentina Buliga își explică inițiativa legislativă prin faptul că, urmare a scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, proprietarii de vehicule sunt purtați pe drumuri. Șoferii confirmă acest lucru:

„Corect! Cred că e exagerat cu plăcuțele e mai complicat să le recuperezi înapoi. -Sunteți pentru această lege?
-Da, și normal!”

„Toate legile se iau acolo sus și cum vor ei așa e, părerea noastră e zero.”

„Ți-a venit amenda te-ai achitat, nu trebuie să umbli să mai dai mită, să i-ai plăcuțele.”

„Trebuie să fie lege și trebuie să fie regulă în țară, atât. Până la urma regula și legile se pornesc de la noi.”

Autoarea inițiativei legislative susține că practica scoaterii plăcuțelor de înmatriculare parcate ilegal este ineficientă și că este suficientă amenda.

„După părerea mea așa și am făcut pentru că erau sancționați de două ori, și amendă și 2 puncte de penalizare și scoaterea plăcuțelor ce necesita efort suplimentar să te duci să o cauți să iei plăcuțele înapoi. Pentru polițiști era un lucru nu prea demn să deșurubeze”, susține deputata Valentina Buliga.

Cei de la Inspectoratul Național de Patrulare încă nu au reacționat la inițiativa deputatului PDM. În noiembrie 2017, Vlad Plahotniuc a cerut MAI ca șoferii nedisciplinați să fie pedepsiți fără să fie puși în situația de a pierde ore în șir pentru a-și recupera plăcuța de la Poliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram