Ministerul Justiției a renunțat la controversatul proiect de lege care prevedea decriminalizarea infracțiunilor economice. Acum, un document asemănător ar urma să fie elaborat de Ministerului Economiei.

Pentru un delict financiar există alte instrumente de a-l sancționa. Nu neapărat pușcăria este singurul remediu. Guvernul nu renunță la ideea de a liberaliza și de a elimina presiunile de pe business, dar va fi în alt fel, altă viziune, altă platformă”, a declarat Alexandru Tănase, ministerul Justiției.

În octombrie 2017, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a anunțat, de la tribuna PDM, că își propune să reducă presiunea asupra mediului de afaceri. Inițiativa a fost criticată de societatea civilă, care a semnalat că, astfel, ministerul intenționează să-i scape de pușcărie pe cei implicați în frauda bancară. Deși anterior a fost introdus pe ordinea de zi a Guvernului, ulterior, după o discuție cu ambasadorul UE la Chișinău, premierul Pavel Filip a cerut amânarea aprobării documentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!