Murdăria și băltoacele și-au făcut loc pe străzile Chișinăului. Peste tot poți vedea mormane de zăpadă murdară și râuri de apă prin care înoată mașinile și camioanele. Oamenii umblă cu picioarele ude, iar autoritățile spun că nu pot face nimic, pentru că locurile de depozitare a zăpezii sunt deja supraîncărcate.

După gheață, care a băgat în spital peste 700 de oameni, Chișinăul se confruntă cu o nouă problemă – drumurile s-au transformat în râuri, iar mizeria a pus stăpânire pe oraș.

O să fac o plimbare prin oraș și voi încălța o pereche de adidași albi ca să văd cât de murdari vor fi la final. Deci să înceapă experimentul”, Parascovia Spic, reporter TV8.

„Excursia mea s-a încheiat, așa cum vedeți, adidașii mei albi ca zăpada s-au făcut ca niște galoși cu care oamenii de la sate umblă prin ocol. În plus, picioarele mele sunt bocnă de la umezeala care mi-a intrat în încălțăminte”, explică Parascovia Spic, reporter TV8.

Uzi la picioare și printre băltoace merg și chișinăuienii care nu au decât să ocolească glodul și apa care a apărut urmare a topirii zăpezii.

Zburăm peste apă. E foarte rău și foarte greu. Aici e groapă peste groapă. Doamne ferește, poți să-ți rupi și picioarele și mâinile și ce vrei”.

Trebuie mai mulți oameni și ca Primăria să lucreze mai bine”.

Dacă era rânit la timp, apă era mai puțină”.

Pe lângă stații doar băltoace, glod și zăpadă murdară. Iar transportul public nu arată nici pe departe ca într-un oraș european.

Se vede, uitați-vă ce se face la stații. E glod. Și în troleibuz-rugină. Nu pot să fac nimic. Mi-i plin papucul cu apă”.

Ar fi mai bine dacă ele ar fi curate în interior, dacă pe afară sunt murdare nu-i nimic strașnic”.

E groaznic acest lucru, dar facem pasul mai mare și mergem peste ele așa cum sunt. La fiecare trecere nu poți să treci de la gropile care se formează pline cu apă”.

De fapt, aici mai mergi cât de cât, dar în curțile blocului nici să mergi nu poți. Ești obligat să mergi pe carosabil căci doar ea este curățată.”

Cei de la întreprinderea municipală „Exdrupo” au o explicație. Nu au unde depozita zăpada.

Noi avem doar două locuri amenajate unde se depozitează zăpada, dar ele sunt supraîncărcate. În plus, avem plângeri agenții economici, de la locatari. Și noaptea se lucrează pe poduri unde este pericol de formare a poleiului și riscul sporit de accidente”, explică Ștefan Racu, director Î.M. „EXDRUPO”.

Reporter: Parascovia Spic;
Imagini: Vlad Coroban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!