Vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber, a avut o întâlnire cu locuitorii din Taraclia și le-a vorbit acestora despre furtul miliardului. Newsmaker.md explică că Tauber a prezentat un film despre jaful secolului în cadrul unei prezentări închise la care participanții au venit în baza invitaților. Ea le-a spus oamenilor că viața lor nu a fost afectată de acest furt.

Tauber afirmă că o parte din bani sunt întorși din contul vânzării bunurilor băncilor implicate și din contul averii lui Filat. Ea spune că pe site-ul băncii naționale este o pagină cu informații, iar în Parlament mereu sunt audieri și rapoarte despre cum acești bani sunt întorși, „desigur nu atât de rapid cum doresc cetățenii”, explică vicepreședinta partidului Șor.

Totodată, ea susține că nimeni nu a fost afectat de furtul miliardului. „Spuneți-mi vă rog, a fost acel miliard care nu e miliard, și nu mai este, îmi cer scuze viața dvs. cumva s-a schimbat? Pensiile au devenit mai mici? Nu au devenit mai mici. Pensiile dvs. depind de alte politici și sisteme ale Guvernului. Dar ceea ce se încearcă să se manipuleze cu opinia publică, că anume din această cauză, nu, nu din această cauză nu sunt pensii, bani, este o altă cauză. Ei niciodată nici nu au fost. Asta nu doar din cauza crizei bancare dar și din cauza altor procese. E sigur că nimeni nu a pierdut bani. Nimeni nu și-a pierdut depunerile”, a declarat vicepreședinta Partidului Șor în fața mulțimii.

Marina Tauber este vicepreședinta partidului Șor, ea pe parcursul ședințelor de judecată în dosarul „Șor” a chemat de nenumărate ori oamenii la proteste pentru susținerea primarului orașului Orhei. Totodată, Tauber figureză în Raportul Kroll. Aceasta fiind menționată ca una dintre beneficiarii banilor dispăruţi din cele trei bănci la sfârşitul de 2014.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!