Curtea Constituțională (CC) dezminte că a examinat și adoptat „în secret” decizia de inadmisibilitate a sesizării depusă de fracțiunea parlamentară PL privind constituționalitatea legii privind introducerea sistemului electoral mixt.

Acest lucru s-a întâmplat la 15 decembrie 2017, doar că decizia a fost făcută publică abia la 30 ianuarie. Despre hotărârea luată de Curtea Constituțională nu au știut nici măcar autorii sesizării, iar Mihai Ghimpu chiar a adresat luni, 29 ianuarie, o solicitare prin care se cerea urgentarea examinării. Curtea însă susține că „actele adoptate de CC sunt aduse la cunoștința autorilor”.

„Curtea precizează că, potrivit pct.24 din Regulamentul Curții Constituționale privind procedura de examinare a sesizărilor depuse la Curtea Constituțională, deciziile privind admisibilitatea sesizărilor se adoptă în ședință închisă fără participarea autorilor”, se menționează într-un mesaj plasat pe site-ul instituției.

Totodată, CC menționează că, în ședințe plenare publice cu participarea părților se examinează doar sesizările declarate admisibile. „Prin urmare, sesizarea nr.117a/2017, depusă de fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal, fiind declarată inadmisibilă, a priori nu putea fi examinată în ședință plenară publică”, adaugă aceștia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!