În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, au fost numiți în funcție trei secretari de stat, după cum urmează:

  • Aliona Serbulenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, domeniul sănătății publice;
  • Alisa Pîrlog – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, domeniul politicilor/produselor de origine animalieră;
  • Radu Rebeja – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, domeniul tineretului și sportului.

Aliona Serbuleneco este medic obstetrician ginecolog și din 2012 a deținut funcția de director medical al Clinicii de Medicină Estetică Sancos. Serbulenco este și socra lui Bogdan Zumbreanu, șeful CNA, iar soțul ei, Iurie Serbulenco este medic chirurg-proctolog la Spitalul Internaţional Medpark. Anterior, acesta a exercitat funcţia de şef adjunct al Spitalului Ministerului Afacerilor Interne. Aliona Serbulenco a fost, până la reformarea Guvernului, viceministră a Sănătăţii. Ea a candidat la funcţia de secretar general de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, dar nu a promovat concursul. Serbulenco este membră a Partidului Democrat din Moldova (PDM). Conform informaţiilor de pe site-ul formaţiunii politice conduse de Vladimir Plahotniuc, Serbulenco face parte din Consiliul Naţional Politic al PDM şi din Organizaţia municipală Chişinău a formaţiunii. În 2013, Serbulenco era prezentată de partid drept şefa Departamentului pentru Sănătate din cadrul formaţiunii.

În 2016, fiind viceministră la Sănătate, a ridicat, lunar, câte 12 mii de lei, iar soţul său, Iurie, a primit de la Medpark câte 33 de mii de lei pe lună. Soţii Serbulenco declară un Volvo XC 90, şase terenuri agricole – donaţie primită încă în 2006. Cei doi locuiesc într-o vilă din Durleşti, cumpărată în 2012, după ce contractaseră un credit de 1,1 milioane de lei. În 2015, Iurie şi Aliona Serbulenco au mai luat un credit de 8 mii USD cu o rată a dobânzii de 14,55%. Ambele credite urmează a fi rambursate până în 2025.

Radu Rebeja  este un fotbalist moldovean internațional. În 2008 el și-a încheiat cariera de fotbalist și în prezent este vice-președintele Federației Moldovenești de Fotbal. Rebeja este cel mai selecționat jucător moldovean din toate timpurile, cu 74 de meciuri la echipa națională de fotbal a Republicii Moldova. În martie 2015 a fost numit în funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova Chiril Gaburici pe problemele de tineret și sport.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!