Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone, vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bîcului și Bîcioc. Astfel, s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri și mărfuri, asigurând accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului.

Potrivit experților, podul Gura Bîcului – Bîcioc poate rezista unităților de transport de până la 10 tone. Decizia de a extinde restricția impusă vehiculelor mai grele de 3,5 tone a fost luată în vederea fluidizării transportului de mărfuri și persoane, și facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bîcului și Bîcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experți în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulației vehiculelor pe pod, după reparația și amenajarea acestuia.

Podul Gura Bîcului – Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!