Strava „Running and Cycling GPS” este o aplicație pentru monitorizarea activităților sportive, care permite utilizatorilor să țină evidența traseului parcurs. Din 2015, creatorii aplicației au elaborat și o hartă a celor mai populare trasee pe care le fac utilizatorii.

Potrivit hărții, Chișinăul este orașul cel mai activ, iar utilizatorii aplicației preferă câteva trasee pentru alergat și pentru ciclism. Parcul Valea Morilor este cel mai solicitat de către sportivi, aici înregistrându-se cel mai mare număr de utilizatori ai aplicației. Alte trasee populare în Chișinău sunt: stadionul „Dinamo”, Parcul Central, Parcul Catedralei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. București, bd. Grigore Vieru, bd. Dacia, Parcul Valea Trandafirilor, bd. Moscova, str. Alecu Russo și bd. Mircea cel Bătrân.

Foto: strava.com

După Chișinău, aplicația este populară și la Bălți, Orhei, Rîbnița și Tiraspol, însă în aceste orașe sunt înregistrate mai puține trasee.

Foto: strava.com

Pe lângă evidența traseului, aplicația mai oferă informații despre numărul de kilometri alergați, viteza medie, durata antrenamentului, numărul de calorii, evoluția alergării, dar și date statistice despre activitatea sportivă a utilizatorului.

Foto: netdna-ssl.com

La nivel global, Strava este utilizată preponderent în Europa, America de Nord și America de Sud. Aplicația le permite utilizatorilor să compare rezultatele proprii cu cele ale altor utilizatori, însă oferă și posibilitatea ajustării setărilor de securitate. Strava poate păstra secretă o anumită zonă geografică, asta după ce s-a constatat că hoții de biciclete s-au inspirat din această aplicație pentru a sustrage bicicletele mai performante.

Foto: strava.com

Harta realizată de Strava a permis identificarea mai mult baze militare secrete. Judecând după datele prezentate, există câțiva atleți și în Siria, care sunt activi doar în anumite zone, relativ izolate. Acest lucru poate sugera faptul că utilizatorii Strava din Siria sunt de fapt militari americani și ruși, care se deplasează pe teritoriul bazelor militare. În imaginea de mai jos poate fi văzută baza coaliției internaționale At-Tanf.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!