/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ A început „Fabricat în Moldova”. Ce puteți găsi la expoziția din acest an?

31 ianuarie 2018, ora 19:42

Dumitru Zaporajan este originar din sudul Moldovei. Bărbatul produce, de câțiva ani, obiecte din piele. Pentru a-și putea lansa afacerea, a fost nevoit să muncească peste hotare. „Am lucrat peste hotare. Am revenit în țară și am decis să investesc aici. Produsele mele sunt acești papucei din piele și aceste blănuri și mai fac și huse auto.

Potrivit producătorului, husele pentru scaunele automobilelor sunt cele mai căutate în rândul moldovenilor. „La noi acum sunt în vogă mașinile cu salonul din piele și care nu prea au încălzire și din această cauză husele sunt cele mai vândute”.

Printre producătorii prezenți la expoziție se numără și o companie din Autonomia Găgăuză. Afacerea a început de la un mic atelier de producere a obiectelor din metal, în 2010. În prezent, în cadrul companiei activează zeci de persoane din regiune. „Ne ocupăm atât cu producerea porților, gardurilor, grătar. Prețurile pot să înceapă de la 500 de lei până la 20.000 lei”, susține Sergiu Armaja, producător autohton.

Unii producători sunt mulțumiți de numărul de vizitatori și recunosc că prețurile de la expoziție sunt mai mici decât cele din magazinele comerciale.

Noi producem paste făinoase. Se produc din făină de calitate superioară și ouă proaspete. Cele mai întrebate paste sunt tăiețeii de casă”, a specificat Lidia, angajată la o companie de producere a pastelor.

„Am adus și ceva special astăzi – tarte cu gem de caise, rulade, plăcinte. Ceva pregătit pentru expoziția de astăzi”, a adăugat Nadejda Cornețel, producător autohton.

„Bondițele sunt produse de mine, căciulițele și totodată prelucrez pielicelele. De noi sunt prelucrate, tăbăcite și vopsite”, a subliniat Constantin Cojan, producător autohton.

Anual, expoziția „Fabricat din Moldova” adună mii de vizitatori dornici să cumpere produse autohtone. Ediția din acest se desfășoară în perioada 31 ianuarie – 04 februarie.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram