În cadrul vizitei sale oficiale în Emiratele Arabe Unite din 29-30 ianuarie, prim-ministrul Pavel Filip a fost însoțit de trei miniștri, un secretar de stat, de un fost ministru, ajuns consilier, dar și de un milionar ce deține cel mai mare grup de pe piața cerealelor și oleaginoselor din Moldova, scriu cei de la Mold-street.com.

Alți oameni de afaceri din Moldova nu apar în imaginile difuzate cu nemiluita de serviciul de presă al Guvernului.

Milionarul din imagini e Vaja Jhashi, milionar, cetățean american, georgian, rus și moldovean, născut în Rusia, și care este considerat un apropiat al liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Vaja administrează și deține controlul grupului Trans-Oil din Moldova, care înglobează mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor, cei mai mari producători de ulei, dar și cele mai mari elevatoare și terminale de transbordare din Moldova. În plus grupul deține circa 55.000 de hectare de terenuri agricole în Moldova.

Dacă au fost şi alţi oameni de afaceri în delegaţie Guvernul nu a anunţat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!