/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Eclipsa totală de lună albastră. Ultimul fenomen similar a avut loc acum 150 de ani

31 ianuarie 2018, ora 18:16

Fenomenul de „Lună Albastră” se produce atunci când au loc două luni pline în aceeași lună calendaristică. Atunci când luna trece prin fața Pământului are loc eclipsă de lună, iar super-luna are loc atunci când perigeul lunii coincide cu momentul lunii pline.

O astfel de lună albastră nu are nimic de-a face cu culoarea sa, iar totul ține de sincronizare. În mod normal există 12 luni pline pe an, iar o a 13-a „lună albastră” se produce o dată la 2 sau 3 ani.

Cât privește combinația dintre o lună albastră și o eclipsă, aceasta este foarte rară. Ultima eclipsă totală în care a fost implicată și o lună albastră a fost pe 31 mai 1866.

Fenomenul de anul acesta va fi vizibil din anumite părți din Australia, Noua Zeelandă sau estul Asia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram