/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Milionar apropiat liderului PDM, cu Filip în Emirate. Nu apare în lista oficială a delegației

missing
31 ianuarie 2018, ora 18:55

Portalul „Mold-street” scrie că milionarul care apare în imagini alături de oficialii moldoveni este Vaja Jhashi. Acesta administrează și deține controlul grupului „Trans-Oil” din Moldova, din componența lui făcând parte mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor. Omul de afaceri este considerat un apropiat al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, scrie aceeași sursă.

Contactat de TV8, Serviciul de presă al Guvernului nu ne-a putut spune ce făcea șeful de la Trans-Oilalături de oficialii moldoveni, dar ne-a sugerat să expediem o solicitare la care așa și nu ne-a mai răspuns. Omul de afaceri nu a fost inclus însă în delegația oficială a Republicii Moldova, lista fiind aprobată abia astăzi de Executiv.

Inițial, Ministrul Finanțelor s-a arătat deranjat de subiect:

-Ce făcea milionarul de la Trans-iol cu dvs? În calitate de cine a mers? A făcut parte din delegație sau nu? Cine a plătit pentru el?
– Întrebări stupide aveți”, a răspuns Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

După doar câteva clipe, Octavian Armașu s-a răzgândit…

– Păi omul a fost pentru că sunt interese comerciale și de ce să nu fie un om de afaceri parte a unei delegații oficiale. Care ar fi problema?
– Cum a fost selectat? De ce anume el? Au mai fost și alții?
– Nu pot să vă spun pentru că nu au m-am ocupat de selectarea și componența delegației, dar nu văd nimic rău.
– Se spune că ar fi apropiat cu domnul Vlad Palhotniuc…
– Foarte multă lume este apropiată cu Vlad Plahotniuc, noi pe cine am lua în delegație ar însemna că deja ce nu trebuie să includem oamenii doar pentru că se cunoaște cu domnul Plahotniuc?
– Și cine a plătit pentru dumnealui? Nu pot să vă spun, dar fiecare a plătit pentru dumnealui…”
– Ați spus că sunt niște întrebări stupide de ce?
– Pentru că este normal că să meargă oamenii de afaceri împreună cu delegațiile oficiale, să meargă în misiuni mai ales cu interes economic”, a răspuns Armașu.

Delegația, condusă de prim-ministrul Pavel Filip, a întreprins vizita în Emiratele Arabe Unite în perioada 29-31 ianuarie, unde au fost semnate mai multe documente bilaterale. Asta în timp ce, la finele anului 2017, Uniunea Europeană a aprobat lista comună a UE cu jurisdicții non-cooperante, unde au fost incluse și Emiratele. Din delegație au mai făcut parte miniștri și secretari de stat, dar și câțiva consilieri ai premierului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram