Printre oficialii care s-au regăsit în delegația condusă de Pavel Filip, în cadrul vizitei în Emiratele Arabe Unite, a fost surprins și un milionar care deține cel mai mare grup de pe piața cerealelor și oleaginoaselor din Moldova. Portalul Mold-street scrie că este vorba de o persoană apropiată liderului democraților Vlad Plahotniuc.Totuși, milionarul nu apare în lista oficială a delegației aprobată abia astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Portalul „Mold-street” scrie că milionarul care apare în imagini alături de oficialii moldoveni este Vaja Jhashi. Acesta administrează și deține controlul grupului „Trans-Oil” din Moldova, din componența lui făcând parte mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor. Omul de afaceri este considerat un apropiat al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, scrie aceeași sursă.

Contactat de TV8, Serviciul de presă al Guvernului nu ne-a putut spune ce făcea șeful de la Trans-Oilalături de oficialii moldoveni, dar ne-a sugerat să expediem o solicitare la care așa și nu ne-a mai răspuns. Omul de afaceri nu a fost inclus însă în delegația oficială a Republicii Moldova, lista fiind aprobată abia astăzi de Executiv.

Inițial, Ministrul Finanțelor s-a arătat deranjat de subiect:

-Ce făcea milionarul de la Trans-iol cu dvs? În calitate de cine a mers? A făcut parte din delegație sau nu? Cine a plătit pentru el?
– Întrebări stupide aveți”, a răspuns Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

După doar câteva clipe, Octavian Armașu s-a răzgândit…

– Păi omul a fost pentru că sunt interese comerciale și de ce să nu fie un om de afaceri parte a unei delegații oficiale. Care ar fi problema?
– Cum a fost selectat? De ce anume el? Au mai fost și alții?
– Nu pot să vă spun pentru că nu au m-am ocupat de selectarea și componența delegației, dar nu văd nimic rău.
– Se spune că ar fi apropiat cu domnul Vlad Palhotniuc…
– Foarte multă lume este apropiată cu Vlad Plahotniuc, noi pe cine am lua în delegație ar însemna că deja ce nu trebuie să includem oamenii doar pentru că se cunoaște cu domnul Plahotniuc?
– Și cine a plătit pentru dumnealui? Nu pot să vă spun, dar fiecare a plătit pentru dumnealui…”
– Ați spus că sunt niște întrebări stupide de ce?
– Pentru că este normal că să meargă oamenii de afaceri împreună cu delegațiile oficiale, să meargă în misiuni mai ales cu interes economic”, a răspuns Armașu.

Delegația, condusă de prim-ministrul Pavel Filip, a întreprins vizita în Emiratele Arabe Unite în perioada 29-31 ianuarie, unde au fost semnate mai multe documente bilaterale. Asta în timp ce, la finele anului 2017, Uniunea Europeană a aprobat lista comună a UE cu jurisdicții non-cooperante, unde au fost incluse și Emiratele. Din delegație au mai făcut parte miniștri și secretari de stat, dar și câțiva consilieri ai premierului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!