/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ucraina amână până în 2023 articolul din Legea Educației ce prevede predarea doar în ucraineană

missing
01 februarie 2018, ora 16:58

Suntem recunoscători Comisiei de la Veneția pentru activitatea promptă și profesională și suntem dispuși să punem în aplicare aceste recomandări. Este important de înțeles, că acest lucru nu se datorează reacției unor țări, prima noastră sarcină – este să asigurăm fiecărui copil ucrainean, indiferent de naționalitatea sau locul de reședință, cel mai înalt nivel cunoașterea limbii ucrainene. Pentru a face acest lucru, avem nevoie ca toată lumea să fie pregătită să pună în aplicare articolul dat și să țină cont, de asemenea, de specificul formării pentru comunitățile naționale din diferite grupuri de limbi”, a declarat Grinevici. Ministra a menționat că Ucraina pregătește implementarea legii pas cu pas.

După adoptarea legii ucrainene privind educația, care a extins utilizarea limbii ucrainene în învățământ, la 5 septembrie 2017, Ungaria, România și alte câteva țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul minorităților naționale din Ucraina.

Documentul a fost trimis spre examinare Comisiei de la Veneția, care și-a formulat concluziile la 8 decembrie 2017.

Kievului i s-a propus să modifice articolul 7 – referitor la nediscriminarea instruirii în limbi străine care nu sunt oficiale în Uniunea Europeană, inclusiv despre predarea în limba rusă în liceu.

Comisia nu insistă asupra modificării articolului din lege, dar recomandă Ucrainei să i-a măsuri pentru a preveni discriminarea limbilor minorităților naționale.

UE a spus că Kiev ar trebui să i-a în considerare recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la legea educației.

Pe 14 decembrie, Grinevici a menționat că Ucraina va continua să caute modelul corect de educație pentru reprezentanții minorităților naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram