/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ „Comoara” de la Piața Centrală. O femeie a găsit o pungă cu 20.000 de lei și i-a predat Poliției

missing
01 februarie 2018, ora 18:00

Femeia care a observat punga cu bani a spus că oricine ar fi putut zări-o, mai ales că la acea oră era mare aglomerație. Femeia a ridicat punga, a deschis-o și a văzut că în interior este o sumă mare de bani și un cec de la bancă.

„Am întrebat imediat, am ridicat punga și am întrebat a cui sunt banii?”, spune Antonina, vânzătoarea care a găsit banii.

Administrația Pieței Centrale ne-a comunicat că, inițial, anumite persoane ar fi declarat că banii le aparțineau lor.

„Una dintre fete a zis că banii sunt ai ei și i-a rupt banii din mână și i-a zis că sunt banii lor. Acolo este un cec și sunt ai voștri, am întrebat. Până la urmă, ele au zis că banii nu sunt ai lor”, susține Anatolie Godoroja, membru al administrației „Piața Centrală”.

Antonina lucrează de aproape doi ani în Piața Centrală și a recunoscut că are un salariu de 3500 lei pe lună. În pungă erau 20.700 lei. Ca să adune această sumă, vânzătoarea ar trebui să muncească mai mult de jumătate de an.

„Mie mi se pare că dacă faci un lucru bun, o să ți se întoarcă la fel. Și din acest motiv, eu așa am procedat. Nu dă Doamne acelui om îi trebuie urgent, poate la spital, acum totul e scump”, spune Antonina.

Colegele de serviciu spun că se mândresc cu faptul că lucrează alături de Antonina.

„Eu consider că fiecare om trebuie să procedeze normal și să întoarcă banul, pentru că acesta este banul fiecăruia și noi muncim pentru el”, spune Ana, colega de serviciu a Antoninei.

„Gestul Tonei este corect. Este ban străin și trebuie întors. Bravo ei, noi suntem bucuroși să lucrăm cu așa coleg”, susține Natalia, colegă de serviciu.

Trecătorii au recunoscut în fața camerei că ar fi procedat la fel dacă ar fi nimerit într-o situație similară.

„E foarte bravo”.

„Corect a procedat”.

„A întors, este un gest foarte bun. – Dvs cum ați fi procedat? La fel”.

Potrivit Poliției, proprietarul pungii nu a fost găsit, deocamdată. Banii vor fi păstrați la poliție timp de o lună, iar ulterior, dacă proprietarul așa și nu va fi găsit, aceștia vor fi transmiși autorității fiscale.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram