/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cazul tinerei care a avortat în WC: Poliția a pornit o cauză penală pentru neacordarea ajutorului medical

02 februarie 2018, ora 06:45

„Inspectoratul de Poliție Botanica a pornit o cauză penală cu privire la cazul tinerei. Momentan, de către Inspectoratul de poliție Botanica se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor”, spune Natalia Stati, ofițer de presă Direcția Poliție Chișinău.

Urmare a unei anchete efectuate de Ministerul Sănătății în legătură cu acest caz, au fost concediați șeful Secției ginecologie, moașa principală și asistența medicală care a făcut de gardă. De asemenea, au primit mustrare aspră medicul de gardă, directorul Centrului Perinatal și vicedirectorul medical al Institutului Mamei și Copilului, iar directorul instituției, Sergiu Gladun, a primit avertisment. Scandalul a izbucnit după ce o tânără de 19 ani, din Anenii Noi, a povestit, pe o rețea de socializare, cum a fost nevoită să avorteze singură în toaleta Institutului Mamei ai Copilului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram