Chiril Gaburicii, ministrul Economiei, propune ca proiectul „Be my guest” să fie extins, iar anul 2018 să fie denumit ”Anul Ospitalității” în Moldova. Gaburici mai spune că turismul reprezintă un segment cu potențial foarte mare și trebuie exploatat.

„Turismul este una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii. Trebuie să avem un dialog deschis și constructiv cu toți reprezentanții din domeniu, să promovăm mai mult Republica Moldova peste hotare, să dezvoltăm turismul regional și pe cel agrar, astfel încât țara noastră să devină atractivă prin conținutul ofertelor”, a menționat ministrul Gaburici.

Agenția Turismului a prezentat rezultatele obținute anul trecut și acțiunile ce urmează a fi realizate în acest an, printre care participarea la expoziții și târguri internaționale, dezvoltarea turismului regional, organizarea Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol etc. ”În 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Această decizie este o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică”, a reiterat Stanislav Rusu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul discuțiilor cu directorul Agenției Turismului și directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova. Oficialii au vorbit despre oportunitățile dezvoltării turismului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!