/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Diploma lui Chiril Gaburici, în judecată. Monica Babuc ticluiește un răspuns pentru liberali

missing
02 februarie 2018, ora 18:31

„Ne rezervăm dreptul de a acționa în instanța de judecată și să facem noi munca celor de la Ministerul Educației, de a merge și de a demonstra că un act care este fals trebuie să fie retras din circuitul civil și, în consecință, duce la faptul că Gaburici nu poate să dețină funcția de ministru, pentru că îi lipsesc studii superioare veritabile”, spune Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL.

Liberalul i-a prezentat ministrului Educației această solicitare încă la 11 ianuarie. Până în prezent, Monica Babuc ezită să-i ofere un răspuns. „- Dl Munteanu așteaptă răspuns de la dvs. – O să-l primească obligatoriu în termenii stabiliți de lege”.

Scandalul privind diploma falsă de bacalaureat al lui Chiril Gaburici a izbucnit în 2015, când acesta ocupa funcția de prim-ministru în guvernul PLDM. El a demisionat la o zi după ce a fost audiat de procurori într-un dosar penal deschis în acest sens, care a fost însă, ulterior, clasat. Chiril Gaburici a evitat să vorbească despre examenele de BAC. Recent, acesta a fost învestit în funcția de ministru al Economiei de șeful Legislativului Andrian Candu în calitate de președinte interimar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram