Dacă Ministerul Educației nu-i va anula diplomele de studii ministrului Chiril Gaburici, așa cum au cerut liberalii, aceștia vor merge în instanța de judecată. O spune vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, care așa și nu a primit un răspuns la solicitarea sa expediată ministrului Monica Babuc.

„Ne rezervăm dreptul de a acționa în instanța de judecată și să facem noi munca celor de la Ministerul Educației, de a merge și de a demonstra că un act care este fals trebuie să fie retras din circuitul civil și, în consecință, duce la faptul că Gaburici nu poate să dețină funcția de ministru, pentru că îi lipsesc studii superioare veritabile”, spune Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL.

Liberalul i-a prezentat ministrului Educației această solicitare încă la 11 ianuarie. Până în prezent, Monica Babuc ezită să-i ofere un răspuns. „- Dl Munteanu așteaptă răspuns de la dvs. – O să-l primească obligatoriu în termenii stabiliți de lege”.

Scandalul privind diploma falsă de bacalaureat al lui Chiril Gaburici a izbucnit în 2015, când acesta ocupa funcția de prim-ministru în guvernul PLDM. El a demisionat la o zi după ce a fost audiat de procurori într-un dosar penal deschis în acest sens, care a fost însă, ulterior, clasat. Chiril Gaburici a evitat să vorbească despre examenele de BAC. Recent, acesta a fost învestit în funcția de ministru al Economiei de șeful Legislativului Andrian Candu în calitate de președinte interimar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!