/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Numărul unic pentru apelurile de urgență 112 va funcționa începând cu luna martie

03 februarie 2018, ora 07:55

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 are drept scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență prin localizarea automată a apelantului. Acesta va funcționa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite pentru utilizatori, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și cea mobilă.

Potrivit directorului Serviciului Informațional Automatizat, Liviu Oboroc, Serviciul 112 va fi structurat în două Centre de preluare a apelurilor de urgență, fiecare având spațiu tehnologic propriu, ambele fiind inter-operabile. Acestea vor fi interconectate la resursele informaționale de stat existente, pentru a pune la dispoziția dispeceratelor de urgență, date calitative net superioare, inclusiv cu localizare geografică în timp real, pentru rezolvarea situațiilor de criză.

Instituția publică „Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112” a fost instituită conform Legii cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență. 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, activ în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram