După ce un studiu al Fundației Est-Europene a arătat că multe produse lactate din țară conțin un număr mic de grăsimi din lapte, contrat reglementărilor tehnice cu privire la lapte și produse lactate, ANSA a inițiat mai multe verificări la producătorii de lactate din țară. Astfel, astăzi, au efectuat controale la JLC, una dintre cele mai mari companii producătoare de lactate din țară.

Pornind de la faptul că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități ai parametrilor de calitate au fost stabiliți în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina, a fost aprobată o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă. Totodată, s-a decis de a verifica fiecare lot de produse importate de furnizorii externi cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră” se spune într-un comunicat al instituției.

ANSA mai spune că după obținerea oficială de către ANSA a rezultatelor testelor comandate de Fundația Est-Europeană și a rezultatelor investigațiilor demarcate pe parcursul zilei de azi, va fi convocată o reuniune cu participarea reprezentanților Ministerelor și Departamentelor de Stat, Asociațiilor de profil și a reprezentanților laboratoarelor acreditate în cadrul căreia mass-media va fi informată despre acțiunile executate pe parcursul anului 2017 și cele planificate pentru anul curent la capitolul siguranța și calitatea produselor lactate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!