Măsuri de securitate la intrarea în noul sediu al Partidului Democrat. Jurnaliștii sunt nevoiți să treacă prin mai multe filtre înainte să ajungă în sala de conferințe. Pe lângă faptul că, nu mai pot intra în clădire doar în baza legitimațiilor de presă, jurnaliștilor le sunt scanate toate obiectele, ei sunt verificați minuțios și trec prin detectorul de metale. Intrarea destinată presei este un specială. Aceasta duce direct în aceasta sala de conferințe și nu are conexiune cu alte încăperi din clădire.

Întrebat de TV8, care a fost necesitatea introducerii acestei reguli pentru presă, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a menționat că este o chestiune tehnică care nu va împiedica jurnaliștii să participe la reuniunile democraților.

Totodată acesta a subliniat că aceste măsuri sunt preluate din Occident. „PDM este cel mai mare partid din Moldova, fiind și cel de guvernământ, iar atunci când sunt invitați jurnaliști există tentația să vină și cei care nu sunt jurnaliști la asemenea întruniri. Este un moment de asigurare a liniștii, securității și unei conlucrări cât mai bune. Atunci când primele persoane din stat, primul ministru sau președintele Parlamentului, se află la acele ședințe, noi trebuie să asigurăm securitatea”, a declarat Gamurari.

Despre noul sediu, Plahotniuc afirma că „PDM va funcționa în câteva spații din această clădire, alte încăperi sunt sau vor fi închiriate de terţi”.

Noul sediu este amplasat pe strada Armenească din Chișinău. Clădirea are patru niveluri și o suprafață de 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape 3 metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, imobilul a fost vândut unei firme din Belize, controlată de o persoană din anturajul liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democrații spun că nu cunosc cine este proprietarul clădirii arătoase. PCRM neagă, într-un comunicat, că ar fi avut vreun oficiu în această clădire, deși anterior membrii formațiunii afirmau deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii spun că au deținut doar o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!