/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ CSM, de neînduplecat. Au votat unanim pentru refuzul de a o restabili pe Domnicăi Manole în funcție

missing
06 februarie 2018, ora 19:13

Domnica Manole a cerut să fie restabilită în funcție după ce Curtea Constituțională a constatat că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională, anterior ea fiind demisă în baza unui aviz al Serviciului de Informații și Securitate.

Se respinge cererea ex-judecătorului Domnica Manole, referitor la anularea hotărârii CSM numărul 451/21 din 4 iulie 2017, ca neîntemeiată.”

Eu am sperat foarte mult. Am sperat, mai ales în contextul acelor reforme anunțate de către actualul Ministru al Justiției, domnul Tănase. Dar ședința de astăzi a demonstrat că lucrurile sunt la fel cum au fost și un an în urmă”, a declarat Domnica Manole.

Vom merge la Curtea Supremă de Justiție. Așteptăm să fie fixată ședința. Trebuie cineva în Republica Moldova să examineze Hotărârea Curții Constituționale care are incidență asupra demiterii judecătorului Manole”, a menționat Viorica Grecu, avocata Domnicăi Manole.

Juristul Ion Guzun a calificat decizia consiliului ca fiind absurdă. „Ceea ce de fapt acum noi am văzut este că Consiliul Superior al Magistraturii a luat o hotărâre în unanimitate. Că un judecător eliberat în baza unei legi care a fost declarată neconstituțională trebuie în continuare să nu fie judecător, ceea ce este absurd. În fond, orice judecător de fapt este lipsit de o procedură de examinare a cazului său la CSM”, susține Ion Guzun, jurist CRJM.

Domnica Manole sa pomenit cu un dosar penal în vara anului 2016, după ce a obligat CEC-ul sa inițieze un referendum republican la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr. Anul trecut, în luna iulie, judecătoarea a fost eliberată din funcție în baza unui aviz eliberat de SIS, iar peste câteva luni Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. În prezent, dosarul Domnicăi Manole se află la Curtea Supremă a Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram