/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Democrații se baricadează! Jurnaliștii acreditați la partid, verificați cu scanere și detectoare de metale

06 februarie 2018, ora 17:37

Nu este un control de rutină de la aeroport sau de la reședința unui șef de stat. Așa sunt verificați jurnaliștii la intrarea în noul sediu al PDM – lucrurile sunt scanate, iar toți, adică cei acreditați din timp de partid, trec prin detectorul de metale.

Atunci când primele persoane din stat, prim-ministrul, președintele Parlamentului, participă la ședințele respective, noi trebuie să asigurăm o securitate prevăzută prin legislație”, susține purtătorul de cuvânt PDM, Vitalie Gamurari.

Și pentru ca jurnaliștii să nu dea ochii cu membrii partidului, aceștia au acces doar în sala de conferințe, în acest sens fiind creată o intrare specială. Deși toți se așteptau că „la casă nouă” vor fi întâmpinați de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, acesta nu a participat astăzi la briefing.

„Dacă ar fi fost de a ocoli presa, ar fi avut o atitudine neamicală, nu ați fi fost invitați în această sală nouă, sală frumoasă, care nu cred că există sau are alt partid din RM,” a adăugat Gamurari.

Deși anterior vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a spus că partidul va anunța suma pe care urmează să o plătească pentru chiria noului sediu, după ce vor bate palma cu proprietarul, democrații se pare că s-au răzgândit.

Acel raport final, care va fi la finele anului, va fi cel mai bun răspuns la întrebarea respectivă,” a conchis purtătorul de cuvânt PDM.

Clădirea, dotată cu mai multe camere de supraveghere, se află în centrul capitalei, la doar câțiva pași de locuința liderului formațiunii. RISE Moldova a scris că imobilul, care a fost și sediul comuniștilor, a fost vândut unei firme din paradisul fiscal din Belize, controlată de un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Potrivit sursei, edificiul cu patru niveluri, de 1.500 de metri pătrați, ar avea și un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram