/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Unirea sperie stataliștii! La Sadova, democrații au semnat „declarația de statalitate”

06 februarie 2018, ora 19:30

Ministrul român de Externe susține că semnarea unor declarații simbolice de unire cu România de către unii aleși locali din Republica Moldova este „o dorință de apropiere a cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului”.

În legătură cu diferite declarații care au fost făcute la nivel local privind unirea cu România din punctul nostru de vedere este doar expresia unei dorințe a apropierii cetățenilor din R. Moldova de cei din România, fără a avea nici o implicație de ordin juridic. Din acest punct de vedere, cred că referirile la „război civil” sunt, în mod evident, total eronate și disproporționate”, a spus Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe al României.

Igor Dodon i-a amenințat cu dosare penale pe cei care au semnat declarațiile de unire cu România, considerând acțiunile lor ca fiind „anticonstituționale”.

Campania lor antinațională, prin care un șir de consilieri din primării au semnat declarații de lichidare a statului, e o dovadă că s-a îngroșat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acțiune anticonstituțională vădită. Și dosarele penale își vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit…”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Consiliul local de la Sadova, satul natal al președintelui Igor Dodon, a semnat astăzi, tot simbolic, o „declarație pentru statalitate”. Gestul vine ca o replică la semnarea „declarațiilor de unire” de către cele 12 localități. Curios este faptul printre semnatarii „declarației pentru statalitate”, printre socialiști și un PLDM-ist se numără și doi democrați. Asta în timp ce purtătorul de cuvânt al PDM, susține că:

Nu încercăm să luptăm cu partidele de extremă ca să ne expunem referitor la poziția unuia sau la poziția altuia, să intrăm în acest joc. Noi vrem să promovăm în continuare acel act de guvernare despre care am vorbit și anul 2018 va fi unul hotărâtor”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Anterior, Igor Dodon a anunțat că va convoca „de urgență” Consiliul Suprem de Securitate pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității statului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram