/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Curăță primăria de liberali. CMC a aprobat reforma propusă de Silvia Radu

07 februarie 2018, ora 18:18

Din 32 de subdiviziuni municipale vor rămâne doar 27. Astfel, Direcția locativ comunală, condusă de interimarul Vasile Efros a absorbit Direcția socio-ecologică, condusă de interimara Lidia Ilașcu.

Direcția agricultură, al cărei director este Timofei Spătaru, va trece în gestiunea Direcției economie la cârma căreia se află Vladimir Iermicioi.

Direcția generală asistență socială, condusă de Ludmila Crăciun, va absorbi alte două direcții. Este vorba de Direcția sănătate, al cărei șef este Mihai Moldovanu, și Direcția pentru protecția socială, dirijată de Igor Ciobanu. Reforma Silviei Radu vine pe fundalul conflictului dintre primăriță și Mihai Moldovanu.

Schimbări se vor produce și în cadrul direcție cultură, condusă de Lucia Culev. Domeniul culturii va trece în gestiunea Direcției educație, condusă acum de interimara Viorica Negrei.

Noua reformă a fost votată de 27 de consilieri. Liberalii au părăsit sala. Un comunicat al Primăriei precizează că urmare a acestei reforme se va economisi peste 1 milion lei. Momentan, în cadrul Primăriei Chișinău activează 1500 de angajați.

Reporter: Parascovia Spic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram