Cinci direcții din cadrul Primăriei Chișinău vor fi reorganizate. Numai că au „sărit” din funcții doar șefii acestora, nu și subalternii. Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi reforma anunțată de Silvia Radu. Printre subdiviziunile care vor dispare se numără și Direcția sănătate, condusă de liberalul Mihai Moldovanu.

Din 32 de subdiviziuni municipale vor rămâne doar 27. Astfel, Direcția locativ comunală, condusă de interimarul Vasile Efros a absorbit Direcția socio-ecologică, condusă de interimara Lidia Ilașcu.

Direcția agricultură, al cărei director este Timofei Spătaru, va trece în gestiunea Direcției economie la cârma căreia se află Vladimir Iermicioi.

Direcția generală asistență socială, condusă de Ludmila Crăciun, va absorbi alte două direcții. Este vorba de Direcția sănătate, al cărei șef este Mihai Moldovanu, și Direcția pentru protecția socială, dirijată de Igor Ciobanu. Reforma Silviei Radu vine pe fundalul conflictului dintre primăriță și Mihai Moldovanu.

Schimbări se vor produce și în cadrul direcție cultură, condusă de Lucia Culev. Domeniul culturii va trece în gestiunea Direcției educație, condusă acum de interimara Viorica Negrei.

Noua reformă a fost votată de 27 de consilieri. Liberalii au părăsit sala. Un comunicat al Primăriei precizează că urmare a acestei reforme se va economisi peste 1 milion lei. Momentan, în cadrul Primăriei Chișinău activează 1500 de angajați.

Reporter: Parascovia Spic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!