/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

BERD vrea să mai cumpere acțiuni Victoriabank în valoare de 650 de milioane de lei

missing
07 februarie 2018, ora 17:24

În prezent, „Investment Holding” deține o cotă de 66,77 la sută din acțiunile ”Victoriabank”. Proprietarii indirecți ai acestora sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Prin tranzacția dată, Banca Transilvania a cumpărat pachetul de 39,2%, deţinut de firma Insidown LTD din Cipru.

VB Investment Holding B.V. este compania creată în martie 2015 de către Banca Europeană pentru Dezvoltare special pentru tranzacția ce ține de Victoriabank. Amintim că, în 2016 BERD a devenit proprietarul a 27,56% de acțiuni ale Victoriabank după ce a preluat 12,5% de acțiune deținute de Alpha Bank din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram