/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cu un salariu de 6.000 de lei pe lună, primara de la Coloniţa își ridică o casă de milioane

07 februarie 2018, ora 10:52

Potrivit investigației, în ianuarie 2017, Angela Zaporojan a devenit proprietara unui teren cu o suprafaţă de 0,07 ha, iar în luna martie aceluiași an aceasta începe construcţia unei case cu două nivele, în prezent aflată la etapa de finalizare. Pe şantierul casei a fost văzut fondatorul unei firme care a câştigat licitaţia de reparaţie a grădiniţei din sat.

Firmele unei singure persoane şi contractele de milioane cu primăria

În 2015 s-au început lucrările de reparaţie capitală a grădiniţei de pe str. B. P. Hașdeu din satul Coloniţa. Primăria din Coloniţa a alocat 13,9 milioane de lei pentru reparaţia grădiniţei. Bani care au fost câștigați prin tendere de trei companii: Hiperteh SRL, Delta Construct SRL și Forcon Plus SRL, care a semnat cel mai costisitor contract, în valoare de 5,3 milioane de lei. De fapt, ZdG a constatat că toate aceste tendere au fost câştigate de către o singură persoană. Hiperteh SRL şi Delta Construct SRL au acelaşi fondator – Gherghişan Constantin. Firma Forcon Plus SRL are şi ea un fondator cu același nume – Gherghişan Mihail, tatăl lui Gherghişan Constantin.

Firma care a reparat grădiniţa din sat ar fi participat la construcţia casei primarului

Noua casă a primarului se află pe str. Valea Lacului din localitate. Conform contractului de vânzare-cumpărare, Angela Zaporojan a devenit proprietară a lotului de pământ la 12 ianuarie 2017. Construcţia casei a început în primăvara anului 2017, iar în prezent au fost ridicaţi pereţii, s-a pus acoperişul, au fost instalate uşile şi ferestrele, a fost construit un garaj, iar în jurul casei a fost ridicat un gard.

Constantin Gherghişan, persoana care se află în spatele celor trei firme, s-ar fi ocupat de construcţia casei cu două nivele a primarului Angela Zaporojan. Bărbatul a fost văzut la şantierul casei, aflându-se la volanul unui automobil de model Lexus RX 350. Am încercat să contactăm reprezentanţii firmei Hiperteh SRL. La telefon ne-a răspuns contabila organizaţiei, care ne-a comunicat că Gherghişan nu se află în Moldova. Fiind întrebată dacă firma Hiperteh SRL s-a ocupat de construcţia casei primarului de Coloniţa, aceasta a răspuns că nu cunoaşte nimic la acest subiect. De asemenea, telefonul personal al lui Gherghişan este deconectat. Însă am reuşit să-l contactăm pe tatăl acestuia, Mihail Gherghişan, de la care am aflat că Constantin nu vrea să vorbească cu noi. La subiectul construcţiei casei, bărbatul a declarat că „Constantin nu are nici o atribuţie şi asta e clar ca bună ziua. Voi degeaba ne „trivojîţi” (deranjaţi). Noi şi aşa nu avem lucrători. Noi suntem cinstiţi în privinţa la asta”.

Contactată de ZdG, Angela Zaporojan s-a arătat deranjată de faptul că manifestăm interes faţă de bunurile sale. Fiind întrebată dacă îl cunoaşte pe Gherghişan Constantin şi dacă acesta are vreo legătură cu construcţia casei de pe str. Valea Lacului, primăriţa a răspuns: „Sigur că îl cunosc. Este normal să vină, pentru că este un specialist şi un băiat foarte competent. Nu a fost numai el, a fost mai multă lume – specialişti în domeniu cărora să le cer ajutor. Este o încălcare sau o crimă? El nu are nicio tangenţă cu casa mea”, a declarat aceasta. „Veniţi să vedeţi ce calitate la grădiniţă, ce lucrări. Eu nu am mai lucrat cu nimeni aşa de profesional. De exemplu, dacă în proiect era într-un fel, Constantin se uita şi spunea că aici trebuie de făcut altceva, care este mai ieftin şi mai bun”. De fapt, se pare că lucrările de reparaţie nu au fost executate atât de calitativ precum ne relatează Angela Zaporojan. Ziarul de Gardă a constatat că o parte din acoperiş deja este luată de vânt, probabil din motivul că nu a fost fixată bine. De asemenea, o parte din căptuşeala de lemn a acoperişului se desprinde.

Continuarea investigație poate fi citită pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram