/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ PAS cere sancționarea judecătorului care a examinat în primă instanță dosarul Șor

missing
07 februarie 2018, ora 12:23

„Expedierea dosarului Șor la Curtea de Apel Chișinău a întârziat cu peste 150 de zile: în timp ce termenul-limită era 7 august 2017, acesta a fost expediat abia la 12 ianuarie 2018”, susțin cei de la PAS.

Potrivit legii, anume judecătorul este cel care trebuia să asigure transmiterea în termen a dosarului în instanța de apel. Conform sesizării, judecătorului i se impută săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute la art.4 alin.(1) lit.g) din Legea nr.178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor – „încălcarea, din motive imputabile judecătorului, a termenelor de îndeplinire a acţiunilor de procedură […]”, precum și celei conținute la art.4 alin.(1) lit.i) din același act legislativ – „încălcarea normelor imperative ale legislaţiei în procesul de înfăptuire a justiţiei”.

PAS susține că motivul formal al tergiversării este că nu s-a reușit traducerea sentinței în limba rusă. În realitate, tergiversarea s-a făcut cu scopul de a amâna cât mai mult condamnarea definitivă a lui Șor, beneficiarul principal al ”furtului miliardului” conform celor două rapoarte ale companiei Kroll.

Întrucât tergiversarea este una intenționată și urmărește un scop concret, în sesizare s-a solicitat aplicarea față de judecătorul Andrei Niculcea a celei mai aspre sancţiuni disciplinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram