Șeful statului susține că o cunoaște foarte bine pe Silvia Radu și o consideră o profesionistă, însă vrea crede că în Chișinău trebuie să fie alegeri anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

„În ceea ce ține de municipiul Chișinău eu cred că ar fi foarte bine şi logic să avem alegeri anticipate”, spune Dodon, afirmînd că acest lucru este posibil dacă primarul suspendat al Capitalei și-ar da demisia.

„Dacă şi-ar da demisia cel care evident a încălcat legislaţia pe parcursul a zece ani, mă refer la domnul Chirtoacă, ar fi un pas demn, să-şi dea demisia şi să provoace alegeri anticipate în Chişinău şi acest lucru ar fi cel mai bun pentru Capitală”, a declarat Igor Dodon.

În același interviu, Dodon spune că o cunoaște pe Silvia Radu de pe când era ministrul Economiei și o consideră „o persoană profesionistă, un bun conducător, manager. În ceea ce ține cum face față la treburile orașului, eu cred că este prematur să ne expunem dacă bine sau rău, eu doar am să constat că anul trecut în premieră bugetul municipiului a fost aprobat”, a declarat șeful statului. Însă, a ținut să sublinieze că acest lucru s-a datorat colegilor din fracţiunea socialiştilor. „Rolul cel mai mare a fost a lor, a socialiştilor”, spus Dodon.

Amintim că, Dorin Chirtoacă a fost reținut anul trecut fiind bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plata. În prezent el se află sub control judiciar, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!