/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Au blocat Unirea în Consiliul Municipal Chișinău. Proiectul propus de PL a fost respins

07 februarie 2018, ora 19:06

Anul 2018 nu va fi „anul Unirii”. Proiectul propus de liberalii din CMC nu a fost susținut astăzi de consilieri. Acesta a fost respins de comuniști și socialiști, iar popular-europenii au părăsit sala.

Inițial, proiectul a fost inclus în ordinea de zi a ședinţei Consiliului Municipal Chişinău după ce 22 de consilieri, din cei 43 prezenţi în sală, au votat „pentru”. Socialiștii și comuniștii nu au susținut însă acest proiect, iar cei de la PPEM au ieșit din sală.

Propunem un proiect de decizie cu privire la declararea anului 2018, anul Unirii în municipiul Chișinău”, a spus Ion Cebanu, consilier PL.

Să lăsăm subiectele de acest tip în altă parte, subiectele care țin de drumuri, transport, şcoli, spitale, activitatea din aceste instituții”, a replicat Ion Ceban, consisilier PSRM.

Singurul motiv pentru ca eu sunt membru al Consiliului este să ne ocupăm cu problemele orașului, în afară de politică. De ce se pune întrebarea asta? Dvs știti că numai 25% dintre români au răspuns că sunt pentru unire cu Republica Moldova?”, a menționar Vasile Chirtoca, consilier PCRM.

Până acum, 14 localități din țară au semnat declarații simbolice de unire cu România. În replică, fruntașii socialiști din teritoriu au început să semneze „declarații pentru statalitate”, iar potrivit lui Igor Dodon, 50 de localități au semnat deja astfel de declarații, la fel – simbolice.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Foto: tvrmoldova.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram