/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lucinschi, audiat ... în sfârșit. Procurorul și avocații au înțeles diferit mărturiile

07 februarie 2018, ora 18:14

La ședința de astăzi, Chiril Lucinschi a povestit cum i-a oferit un împrumut lui Ilan Sor. Acesta a menționat că nu avea de unde să știe că datoria pe care o avea Șor față de el urma să-i fie întoarsă dintr-un circuit financiar ilegal.

Am arătat toate documentele care confirmă poziția mea în ceea ce privește relația mea și banii care au fost, de fapt, datorii care au fost create. Eu nu am avut legătură cu nici o bancă, cu excepția Unibank, unde într-adevăr am avut credite care au fost stinse”, a declarat Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Atâta timp cât este vorba despre bani, despre o tranzacție despre primirea unei datorii, noi vorbim cu documente, nu cu martori”, explică Corina Stratan, avocata lui Lucinschi.

Avocații fostului deputat susțin că prin declarațiile de astăzi ale clientului lor, acesta și-a demonstrat nevinovăția.

Toată învinuirea este o abstracție, îi o fantezie a procurorului. Practic, nu este nici o probă, eu vă asigur”, afirmă Gheorghe Ulianovschi, avocatul lui Lucinschi.

De cealaltă parte, procurorul susține că astăzi, în instanță, Lucinschi ar fi confirmat că anume el a fost beneficiarul companiilor prin intermediul cărora s-au spălat bani.

În mare parte răspunsurile inculpatului se rezumă la faptul că totuși dnul Chiril Lucinschi este beneficiarul celor două companii care figurează în rechizitoriu, respectiv au fost gestionate de dumnealui”, spune Eugen Rurac, procuror.

Chiril Lucinschi a fost reținut în primăvara anului trecut. Fostul deputat este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent el se află în arest la domiciliu și riscă până la 10 ani de închisoare. Acesta pledează nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram