/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Manole se va plânge la CEDO. Magistrata acuză CSM de lipsă de independență

missing
07 februarie 2018, ora 10:25

CSM a examinat și a respins ieri cererea judecătoarei de a o restabili în funcție. Magistrata s-a adresat Consiliului după ce Curtea Constituțională a stabilit că actul în baza căruia a fost demisă este neconstituțional. Ultima cale națională de atac este Curtea Supremă de Justiție, iar dacă nici această instituție nu-i va face dreptate, Manole se va plânge la CEDO.

Noi hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nu cred că am să o atacăm. Ea nu are sens pentru noi”, a spus Domnica Manole.

Dar oricum veți merge la CEDO?”, Natalia Morari, realizatoarea emisiunii.

Evident. Nici nu se discută”, afirmă Manole.

Puteți acum să ne spuneți cât aveți de gând să cereți de la Guvernul Republicii Moldova?”, întreabă Natalia Morari, realizatoarea emisiunii.

Eu pot să spun ce am cerut acum, în cerere mea adresată CSJ- ului. Am cerut prejudiciu moral 100 mii de euro. Pentru faptul că s-a intervenit în mod arbitrar în cariera mea de judecător de 27 de ani pentru care eu am muncit. Eu am accentuat asta în fața CSM- ului„, a subliniat Manole.

La CEDO veți merge cu aceeași cifră să înțeleg?”, a precizat Morari.

Nu știu. Poate va fi și mai mult. Nu cunosc”, a răspuns Manole.

La ora actuală CSM-ul…. lasă de dorit independența acestuia. Din ce motiv? Pentru că acolo au ajuns oameni nepotriviți? Sau baza juridică nu este una foarte bună?”, a întrebat Natalia Morari.

Trebuie să fie un organ independent și care să fie preponderent din judecători. Noi nu putem să considerăm că funcția președintelui CSJ-ului care este numită de către Parlament printr-un compromis politic reprezintă sistemul judecătoresc”, a declarat magistrata Domnica Manole.

De la ședința de ieri a CSM, când a fost respins demersul Domnicăi Manole de restabilire în funcție, au lipsit doi membri – Alexandru Tănase și Mihai Poalelungi. Domnica Manole s-a pomenit cu un dosar penal în vara anului 2016, după ce a obligat Comisia Electorală Centrală să inițieze un referendum republican la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr. Anul trecut, în luna iulie, judecătoarea a fost eliberată din funcție în baza unui aviz eliberat de SIS, iar peste câteva luni Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. În prezent, dosarul Domnicăi Manole se află la Curtea Supremă a Justiție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram