/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Deputații PCRM și PSRM au părăsit ședința Parlamentului. Motivul invocat

missing
08 februarie 2018, ora 13:00

Vlad Bătrâncea, deputat PSRM: Fracțiunea PSRM a avut o ședință de lucru în care am constat că de la prima ședință a noii sesiuni nu se respectă democrația și nu pun în ordinea de zi propunerile importante propuse de fracțiunea noastră inclusiv Kroll 2 , ca să aflăm cine sunt acei oameni onești despre care a vorbit Prim-ministrul și de ce un raport care a fost achitat, plătit din banul public și nu este dat publicității. La fel Parlamentul nu se interesează de problemele ce țin de tarifele la gazele naturale ș.a., de acele provocări în adresa statalității și cel mai important pe majoritatea parlamentară o interesează doar problema ruso-fobiei și că Federația Rusă, factor de influență ș.a.critici aduse de Federația Rusă. Ținem să vă informăm, cine a citit acel document al Dumei de Stat, ei s-au referit la ceea ce s-a votat în parlament interzicerea emisiunilor din Federația Rusă – este un răspuns. Aici este un alt răspuns, la răspuns cu forțele menținute de FR… Eu țin să vă aduc la cunoștință că mai multe partide care se pretind a fi europene au fost finanțate din banca de Economii, așa că este căutați cine este și de unde finanțat, în primul să atrageți la răspundere pe acei care s-au finanțat din banul public și astăzi este datoria publică. În această situație fracțiunea PSRM nu are ce căuta la această ședință și …

Ina Șupac, deputat PCRM: Astăzi când fracțiunea comuniștilor a înaintat câteva propuneri de a fi incluse în ordinea de zi, noi de fapt am așteptat susținerea mai multor fracțiuni parlamentare, în special susținerea fracțiunii PDM, având în vedere că ambele noastre propuneri au fost cândva susținute. Dacă e să vorbim de proiectul privind neutralitatea, ținem să vă amintim stimați colegi că patru membri ai grupului special de lucru pentru analizarea acestui proiect sunt la moment membri PDM și ne pare straniu că dvs. nu doriți să discutați acest proiect de lege, care deja al treilea an stă în sertarul parlamentului. În al doilea rând ne pare și mai mult straniu că PDM care a susținut declarația Parlamentului cu privire la declarația inviolabilității și neutralității permanente a R. Moldova astăzi nu a dorit să includă în ordinea de zi audieri parlamentare cu privite la efectuarea unui control parlamentar. Control despre care recent a vorbit în cadrul unui breafing de presă și domnul Candu. În semn de protest față de faptul că proiectele noastre și a mai multor fracțiuni parlamentare, chiar cu privire la calitatea unor produse alimentare nu au fost incluse în ordinea de zi. Noi părăsim ședința parlamentului.

Ulterior, Candu a menționat că propunerile privind includerea pe ordinea de zi a ședinței plenului se fac la ședința biroului permanent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram