/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Parlamentul a adoptat o Declarație prin care condamnă atacurilor provenite din Rusia

missing
08 februarie 2018, ora 17:08

Potrivit textului acesteia, ”declarațiile denigratoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărțuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezintă implicarea fățișă a politicului de la Moscova și chiar a unor instituții ruse în politica din țara noastră și indică o atitudine provocatoare și neprietenoasă în raport cu țara noastră”. În context, este exprimată îngrijorarea față de implicarea unor entități ale Federației Ruse în activitatea politică din Republica Moldova.

Autorii au subliniat și netemeinicia deciziei adoptate de Duma de Stat a Federației Ruse, menționând că în realitate scopul principal al retransmiterii acestor emisiuni în Moldova nu a fost oferirea de programe calitative moldovenilor, dar folosirea acestui mijloc pentru a-i denigra și a le denigra țara..

Inițiativa adoptării declarației aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Grupul Parlamentar Popular European și deputați neafiliați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram