Parlamentul a adoptat o Declarația prin care condamnă atacurile provenite din Federația Rusă asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova. Documentul a fost susținut în unanimitate de deputații prezenți în sala de ședințe. Menționă, că în sală nu au fost prezenți deputații fracțiunilor PSRM și PCRM. Aceștia în timpul discuțiilor privind includerea inițiativei date pe ordinea de zi au fost împotrivă și au criticat inițiativa.

Potrivit textului acesteia, ”declarațiile denigratoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărțuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezintă implicarea fățișă a politicului de la Moscova și chiar a unor instituții ruse în politica din țara noastră și indică o atitudine provocatoare și neprietenoasă în raport cu țara noastră”. În context, este exprimată îngrijorarea față de implicarea unor entități ale Federației Ruse în activitatea politică din Republica Moldova.

Autorii au subliniat și netemeinicia deciziei adoptate de Duma de Stat a Federației Ruse, menționând că în realitate scopul principal al retransmiterii acestor emisiuni în Moldova nu a fost oferirea de programe calitative moldovenilor, dar folosirea acestui mijloc pentru a-i denigra și a le denigra țara..

Inițiativa adoptării declarației aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Grupul Parlamentar Popular European și deputați neafiliați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!