Parlamentul a adoptat o declarație prin care condamnă atacurile provenite din Federația Rusă asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova. Șeful statului susține că declarația dată este o provocare și are ca scop determinarea părții ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa țării noastre.

„A te plasa la extrema anti-rusească într-o țară cu o largă susținere pro-Rusia înseamnă un suicid politic și electoral. Partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor pre-electorale la care se dedau”, susține Dodon.

Totodată, acesta și-a exprimat speranța că declarația dată să nu afecteze relațiile cu Rusia. „Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Așa cum o merită. Pentru că cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari. Sunt sigur că aceste acțiuni provocatoare la adresa partenerului nostru din Est se vor termina la finele anului curent și atunci vom restabili integral parteneriatul strategic cu Federația Rusă”, a scris Dodon pe blogul său personal.

Menționăm că, inițiativa adoptării declarației aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Grupul Parlamentar Popular European și deputați neafiliați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!