Război în Ucraina, ziua 398: Tancuri donate și explozii la Kiev! Rusia avertizează Armenia, iar Zelenski are o profeție alarmantă

/VIDEO/ Ghimpu, despre Drăguţanu: „A trecut de partea lui Plahotniuc îndată ce a ajuns în funcție”

08 februarie 2018, ora 13:50

Mihai Ghimpu susţine că l-a întrebat pe Dorin Drăguţanu în privinţa fraudei bancare. „Mi-a spus că asta a fost schemă de acordare a creditelor, iar mai apoi eu am înțeles că m-a mințit. Cum au trecut și alții la Plahotniuc, așa a trecut și el, de cum a venit în funcție…”, a declarat liderul PL.

Ghimpu a declarat că nu ştia înainte de a-l propune pe Drăguţanu la funcţia de guvernator al BNM că acesta ar avea legături cu Plahotniuc. „Pe urmă, eu am analizat și am văzut. Plahontniuc are nevoie de tot – și de BNM, de Procuratura Generală și de Primăria Chișinău.”

Menționăm că, Dorin Drăguțanu a ocupat în perioada 6 noiembrie 2009 și până în aprilie 2016 funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a fost înaintat în funcție la propunea Partidului Liberal. Ulterior, Drăguțanu fost înlocuit de actualul șef la BNM, Sergiu Cioclea, după ce și-a prezentat demisia în urma scandalului finaciar-economic și politic din 2014-2015 legat de miliardul de dolari dispărut din cele trei bănci din Moldova.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram