După ce anterior i-a luat apărarea de nenumărate ori, acum Mihai Ghimpu, liderul PL, susține ferm că Dorin Drăguțanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale (BNM), cunoștea despre furtul miliardului din sistemul bancar. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Mihai Ghimpu susţine că l-a întrebat pe Dorin Drăguţanu în privinţa fraudei bancare. „Mi-a spus că asta a fost schemă de acordare a creditelor, iar mai apoi eu am înțeles că m-a mințit. Cum au trecut și alții la Plahotniuc, așa a trecut și el, de cum a venit în funcție…”, a declarat liderul PL.

Ghimpu a declarat că nu ştia înainte de a-l propune pe Drăguţanu la funcţia de guvernator al BNM că acesta ar avea legături cu Plahotniuc. „Pe urmă, eu am analizat și am văzut. Plahontniuc are nevoie de tot – și de BNM, de Procuratura Generală și de Primăria Chișinău.”

Menționăm că, Dorin Drăguțanu a ocupat în perioada 6 noiembrie 2009 și până în aprilie 2016 funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a fost înaintat în funcție la propunea Partidului Liberal. Ulterior, Drăguțanu fost înlocuit de actualul șef la BNM, Sergiu Cioclea, după ce și-a prezentat demisia în urma scandalului finaciar-economic și politic din 2014-2015 legat de miliardul de dolari dispărut din cele trei bănci din Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!