După ce anterior i-a luat apărarea de nenumărate ori, acum Mihai Ghimpu, liderul PL, susține ferm că Dorin Drăguțanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale (BNM), cunoștea despre furtul miliardului din sistemul bancar. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Mihai Ghimpu susţine că l-a întrebat pe Dorin Drăguţanu în privinţa fraudei bancare. „Mi-a spus că asta a fost schemă de acordare a creditelor, iar mai apoi eu am înțeles că m-a mințit. Cum au trecut și alții la Plahotniuc, așa a trecut și el, de cum a venit în funcție…”, a declarat liderul PL.

Ghimpu a declarat că nu ştia înainte de a-l propune pe Drăguţanu la funcţia de guvernator al BNM că acesta ar avea legături cu Plahotniuc. „Pe urmă, eu am analizat și am văzut. Plahontniuc are nevoie de tot – și de BNM, de Procuratura Generală și de Primăria Chișinău.”

Menționăm că, Dorin Drăguțanu a ocupat în perioada 6 noiembrie 2009 și până în aprilie 2016 funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a fost înaintat în funcție la propunea Partidului Liberal. Ulterior, Drăguțanu fost înlocuit de actualul șef la BNM, Sergiu Cioclea, după ce și-a prezentat demisia în urma scandalului finaciar-economic și politic din 2014-2015 legat de miliardul de dolari dispărut din cele trei bănci din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!