Liderul liberalilor susține că alegerile parlamentare din toamnă nu vor fi libere și corecte. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari și Andrei Popov de la TV8.

„În ziua alegerilor poate vor fi libere și corecte, dar până la vot – nu vor fi. Ele deja au început să nu fie libere și corecte. Cum s-au trunchiata aceste circumscripții? De exemplu, de ce au scos toate suburbiile din Chișinău și le-au făcut circumscripții aparte? De ce la Criuleni două sate le-au dat la Orhei și au adus două sate din raionul Dubăsari? Cum votează cei din Criuleni e una și cum votează cei din Dubăsari e alta. S-a făcut astfel încât să se știe ale cui sunt mandatele”, a declarat Ghimpu.

Ghimpu a menționat că există niște posibilități prin care liberalii ar putea doborâ binomul Plahontiuc-Dodon și că are un plan. „Asta depinde de cum noi toți ne vom concentra și nu ne vom vinde pentru ulei și macaroane. Votul o să ajungă și până la o mie de lei. La noi în Colonița, în 2014, m-a sunat un consătean și mi-a spus că i s-a propus 500 de lei ca să voteze cu un democrat. Această campanie va costa foarte scump”, a conchis liderul PL.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!