/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Plahotniuc l-a ajutat cu bani pe Dodon ca sa-și facă partid”. Ghimpu, despre relația dintre cei doi politicieni

08 februarie 2018, ora 14:53

Mihai Ghimpu a menționat că Vlad Plahotniuc nu este un anti-rus așa cum pretinde. „A fost cu PCRM, iar ulterior s-a certat cu Voronin. Era clar că cei din PCRM „se duc” și a venit la AIE 1-AIE2, însă când a văzut că se compromit partidele pro-europene cu furtul miliardului, contrabanda de țigări, el a înțeles ca vine din nou stângă la putere. Să vină cu PCRM la putere nu putea, pentru că erau certați cu Voronin și atunci l-a scos pe Dodon și nu doar ca să-l voteze președinte pe Timofti. Ceea ce i-au dat lui Dodon, păi asta trebuie să voteze și o rață mută, dar de ce să nu-l voteze atunci pe Marian Lupu? Scopul a fost să-l scoată (n.r din PCRM) și să-i facă partid, ca data viitoare să se mențină la putere alături de el.”

Liderul liberalilor a subliniat că, Vlad Plahotniuc l-a ajutat financiar pe Igor Dodon să-și construiască PSRM-ul. „Acei bani care i-a dat pentru votul lui Timofti, de fapt, nu i-a dat pentru vot, dar i-a dat pentru partid. Acum el îl păstrează și îl ține, astfel, încât să nu aibă probleme”, a menționat Ghimpu.

Reamintim că anterior, Renato Usatîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată la Moscova, în luna octombrie 2013, că Igor Dodon a luat trei milioane de dolari pentru a vota candidatura lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

Igor Dodon a calificat acuzațiile drept aberații și a declarat că şi-a dat votul pentru Nicolae Timofti pentru a depăşi criza politică şi a nu provoca alegeri anticipate. Ulterior, însă a declarat că l-a votat pe Nicolae Timofti la funcția de președinte pentru ca în locul lui să nu ajungă Mihai Ghimpu.

Nicolae Timofti a fost ales președinte pe 16 martie 2012, inclusiv cu 3 voturi din partea grupului Dodon, din care făcea parte și Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram