Mihai Ghimpu a declarat că în „binomul Plahotniuc-Dodon” cei doi lideri politici nu au roluri egale și că democratul este „vioara principală”. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Mihai Ghimpu a menționat că Vlad Plahotniuc nu este un anti-rus așa cum pretinde. „A fost cu PCRM, iar ulterior s-a certat cu Voronin. Era clar că cei din PCRM „se duc” și a venit la AIE 1-AIE2, însă când a văzut că se compromit partidele pro-europene cu furtul miliardului, contrabanda de țigări, el a înțeles ca vine din nou stângă la putere. Să vină cu PCRM la putere nu putea, pentru că erau certați cu Voronin și atunci l-a scos pe Dodon și nu doar ca să-l voteze președinte pe Timofti. Ceea ce i-au dat lui Dodon, păi asta trebuie să voteze și o rață mută, dar de ce să nu-l voteze atunci pe Marian Lupu? Scopul a fost să-l scoată (n.r din PCRM) și să-i facă partid, ca data viitoare să se mențină la putere alături de el.”

Liderul liberalilor a subliniat că, Vlad Plahotniuc l-a ajutat financiar pe Igor Dodon să-și construiască PSRM-ul. „Acei bani care i-a dat pentru votul lui Timofti, de fapt, nu i-a dat pentru vot, dar i-a dat pentru partid. Acum el îl păstrează și îl ține, astfel, încât să nu aibă probleme”, a menționat Ghimpu.

Reamintim că anterior, Renato Usatîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată la Moscova, în luna octombrie 2013, că Igor Dodon a luat trei milioane de dolari pentru a vota candidatura lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

Igor Dodon a calificat acuzațiile drept aberații și a declarat că şi-a dat votul pentru Nicolae Timofti pentru a depăşi criza politică şi a nu provoca alegeri anticipate. Ulterior, însă a declarat că l-a votat pe Nicolae Timofti la funcția de președinte pentru ca în locul lui să nu ajungă Mihai Ghimpu.

Nicolae Timofti a fost ales președinte pe 16 martie 2012, inclusiv cu 3 voturi din partea grupului Dodon, din care făcea parte și Zinaida Greceanîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!