Deputații s-au certat astăzi chiar de la prima ședință a Parlamentului din această sesiune. Au ieșit scântei când au votat o declarație prin care Parlamentul condamnă atacurile rusești asupra securității informaționale și amestecul Moscovei în activitatea politică din Moldova. Președintele Igor Dodon a condamnat declarația, menționând că acestea sunt acțiuni provocatoare.

Este cert faptul necesității de o reacție promptă, în special după declarația Dumei de Stat împotriva RM”, susține Sergiu Sîrbu, secretarul fracțiunii PDM.

„Aceste declarații sunt necesare uneori, însă slabi ne fac aceste jocuri din culise”, a adăugat Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele fracțiunii PLDM.

„RM este un poligon al experimentelor aplicării războiului hibrid împotriva vecinilor din partea Federației Ruse”, susține Eugen Caropv, președintele grupuLui PPEM.

„De ce trebuie să mai fim în CSI? CSI, de fapt, asta înseamnă Federația Rusă”, a subliniat Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL.

„Referitor la CSI, nu este materie juridică de proiect de hotărâre de Parlament”, a declarat Marian Lupu, președintele fracțiunii PDM.

„Duma de Stat ce a făcut? A răspuns. Iar acum voi începeți a aiuri. Dacă interziceți aceste canale rusești, trebuie să interziceți și celelalte canale. Așa nu se face. Asta, scuzați, iar e prostituție”, a menționat deputatul PCRM Vladimir Voronin.

Tot astăzi, liberal-democrații au cerut audierea conducerii ANSA și a ministerului Agriculturii privind scandalul de pe piața lactatelor. Propunerea nu a fost însă susținută – la fel cum nu a fost susținută nici solicitarea socialiștilor de a aproba o declarație prin care să fie condamnate acțiunile cu caracter unionist. Nemulțumiți, socialiștii au părăsit sala de ședințe.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!