Astăzi, democratul Sergiu Sîrbu a anunțat că fracțiunea se mărește cu încă un deputat, aceasta este Aliona Babiuc, care a intrat în parlament în calitate de deputat pe listele fracțiunii comuniștilor. Voronin a spus că în ziua când PCRM împlinește vârsta de 25 de oameni, PD-ul și-a majorat componența „cu încă o prostituată politică”. În replică, Lupu a spus că dacă cineva din această sală merge pe la casele de toleranță, să nu manifeste acest comportament și în Parlament.

Voronin – „PCRM a fost format pe 22 oct 1993, anul acesta avem eveniment de 25 de ani al PCRM. În așa zi jubiliară dvs. ați majorat componența cu încă o prostituată politică, felicitările noastre. mergeți înainte Eu vorbesc despre realitate, nu aiuresc”

Candu – „Realitatea poate fi exprimată literar, puteți să vă exprimați literar. Nu în modul în care să atacați la persoană și să nu respectăm normele de etică în plenul Parlamentului. Vă rog data viitoare să încercați în poezie, în rimă, cumva folosind mai literar”

Voronin – „Când va veni Ghilețchi eu voi vorbi numai în versuri.”

Candu – „Vrem să vedem și asta, abia aștept să vină domnul Ghilețchi fiindcă veți avea ocazia să recitați poezii”.

Lupu – Inițial aveam intenția unei replici foarte politicoase, fiindcă la alo de obicei se răspunde alo. Însă, după ultima parte din ceea ce a spus domnul Președinte Voronin. Eu vă stimez d. Președinte, vă stimez și vârsta, dar pe de altă parte cu părul sur, un om în două mandate de președinte, aici în această sală nu aveți un comportament de ex-președinte, folosind un limbaj foarte urât, și mai mai ales în adresa unei doamne, și atunci replica mea este următoarea: Dacă cineva în această sală, deprinde deseori să meargă în case de toleranță și să comunice cu prostituatele, vă rog frumos să nu extrapolați acest comportament de gândire aici în sala parlamentului să nu manifestați acest comportament…”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!