/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Judecătoarea care a examinat contestațiile privind măsurile de arest în cazul Șor, Filat și Petreco, promovată la CSJ

missing
09 februarie 2018, ora 12:43

În timpul dezbaterilor, magistrata a fost întrebată de Maria Ciobanu, investigația jurnalistică în care a fost vizată, potrivit căreia Cobzac a beneficiat de apartament la preț preferențial deși avea un apartament și o casă de vacanță.

„- În limitele legale, nu am decât ceea ce a fost indicat în declarație, am doi copii care mă rog …”, a răspuns Cobzac. În replică deputata PLDM i-a spus că răspunsul e jalnic.

Deputata PL, Alina Zotea, a întrebat-o despre situația în justiție, la care magistrata a spus că atât ea, cât și colegii săi își fac munca „în strictă conformitate cu prevederile legii și a Constituției”. Tot la cererea lui Zotea, magistrata a menționat că în urma deciziei luate de ea, Moldova a pierdut un dosar la CEDO.

Deputatul Iurie Țap a luat cuvânt și a menționat că magistrata a făcut parte din completul de judecată care a examinat contestațiile privind măsurile de arest aplicate în privința lui Grigore Pentrenco, Vlad Filat și Ilan Șor. În cazul lui Șor, magistrata a hotărât, împreună cu ceilalți membri ai completului de judecată, eliberarea omului de afaceri acuzat în dosarul furtului miliardului.

Menționăm că, Elena Cobzac, care a activat până în prezent în calitate de judecător la Curtea de Apel Chișinău, a fost propusă pentru funcţia de judecător la CSJ de Consiliul Superior al Magistraturii, ea fiind singurul candidat înscris în concurs.

Potrivit declarației de avere din 2016, magistrata a avut un salariu lunar de peste 20 de mii de lei. Totodată, aceasta a primit un transfer de peste hotare în valoare de 8737 de dolari. Familia Cobzac este proprietara unui apartament de 86 de metri păatrați din Chișinău și o casă de vacanță de 42 de metri păstrați în Criuleni. Deține și un tern pomicol de 0,0668 ha cu o valoare de peste 29 de mii de lei. În 2015, și-a cumpărat un autoturism de model Mazda – 2007, în valoare de 15 000 lei, cumpărat în anul 2015.

Elena Cobzac activează în justiţie din 1996 şi a deţinut pe parcursul anilor funcţii în cadrul Judecătoriei sectorului Râșcani, municipiul Chișinău, şi la Curtea de Apel Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram