Brock D. Bierman, un descendent din Republica Moldova, este noul șef al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru Europa și Eurasia. Ceremonia de investirea a acestuia a avut loc la 2 februarie curent, iar Ambasada RM în SUA a participat la ceremonia depunerii jurământului a diplomatului american.

Cu această ocazie, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a transmis prin intermediul Ambasadei RM de la Washington, un mesaj de felicitare însoțit de un cadou simbolic – vin spumant marca Cricova, exprimând aprecierea pentru succesele proiectelor USAID și impactul pozitiv al activității Agenției în RM.

La rândul său, oficial american, investit în această importantă funcție din Administrația SUA, a apreciat inalt cadoul oferit, menționând cu satisfacție performanțele USAID în țara noastră, în special în domeniul promovării industriei vitivinicole și a dezvoltării brandului de țară „Wine of Moldova”.

Inclusiv cu prilejul ceremoniei investirii sale, Brock D. Bierman, a menționat că este descendent din Republica Moldova, pentru care poartă un loc aparte în inima sa – mesaj expus inclusiv în cadrul audierilor în Congresul SUA.

De remarcat, că la recepția cu ocazia investirii Șefului USAID Bierman, oaspeților și invitaților le-a fost oferit vin moldovenesc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!