„Toată lumea trebuie audiată, dar în calitatea lor inițială care mi s-a comunicat și mie pe 25 mai – de complici, învinuiți. Cu toții trebuie să apărem în fața instanței în acelaș mod, nu în mod artificial cum e acum – transformat din complice în martor. Cum poate fi un martor persoana despre care procurorul spune că în complicitatea cu acesta am fi împărțit niște roluri? Cum poate fi această persoană martor? L-au transformat în mod artificial din complice – în martor. Audierea lui Gamrețchi în dosarul meu este inutilă”, a declarat Chirtoacă.

Chirtoacă a declarat că Gamrețchi a depus o cerere în instanța de judecată pentru a fi restabilit la Primăria Chișinău.

„Procesul este compromis și inechitabil. Interdicții de a ocupa funcții nu este. Este absurd. Este un exemplu pentru alții: Vreți să vă închinați, veniți să vă supuneți în genunchi, iar noi o să vă netezim pe cap și o să vă dăm o pedeapsă formală. Nu vreți să acceptați varianta noastră, vreți să o țineți pe a voastră – veți fi terfeliți în instanță. Este un caz clar – el recunoaște că a comis toate aceste încălcări, primenește o pedeapsă formală, toarnă zoi pe subsemnatul și încă depune cerere să fie restabilit în funcție. S-a pus în genunchi în fața sistemului. În fața lui Plahotniuc, Dodon, Leancă și ceilalț. Încă se pune problema că aș putea să-i plătesc prejudicii pentru faptul că a fost suspendat din funcție. Este o aberație!”, a mai adăugat Chirtoacă.

Menționăm că, acum un an, la 25 mai 2017, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, fiind bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!