/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Guvernul trebuie să răspundă celor de la CEDO referitor la plângerile depuse de avocatul lui Platon

missing
12 februarie 2018, ora 19:30

Avocatul lui Veceslav Platon a spus că a primit răspunsuri la 2 din cele 3 plângeri depuse la CEDO. Una din ele se referă la încălcarea dreptului la apărare, iar cealaltă vizează detenția clientului său în condiții inumane, în cadrul penitenciarului 13.

Este crearea unor impedimente atunci când s-a examinat măsura preventivă a arestului, dar și impedimente referitor la întâlnirile pe care le-am avut noi în penitenciar. Lipsa asistenții medicale și medicamentelor, refuzul acordării acestora”, a declarant Valeriu Pleșca, avocatul lui Platon.

Reprezentanții CEDO au expediat Guvernului de la Chișinău mai multe întrebări la care autoritățile trebuie să răspundă timp de 16 săptămâni, așa cum prevede regulamentul Înaltei Curți.

Pentru moment curtea a comunicat aceste plângeri Republicii Moldova, iar Guvernul Republicii Moldova trebuie să prezinte. Observațiile scrise a admisibilității plângerii despre încălcările invocate în plângeri”, adaugă Pleșca.

Avocatul lui Platon a mai spus că nu i s-a permis să își anunțe clientul despre răspunsurile venite de la CEDO.

Am vrut să îi comunic această informație primită clientului meu Veaceslav Platon și nu mi s-a permis să intru în penitenciar pentru a-i comunica informația”, a spus Pleșca.

Am încercat să obținem o reacție de la autoritățile de la noi, însă reprezentantul guvernului la CEDO a precizat că ar putea comenta subiectul abia după o solicitare oficială de informație.

Orice informație în acest sens va fi făcută public atunci când va fi necesar. Doar dacă veniți cu o solicitare în scris oficială către Ministerul Justiției și eu voi examina această informație”, a declarant Oleg Rotari, reprezentantul Guvernului la CEDO.

Veaceslav Platon a fost condamnat în dosarul BEM la 18 ani de pușcărie cu executare. Între timp, omul de afaceri a mai primit 12 ani de detenție, fiind condamnat în dosarul ”Moldasig” și în dosarul tentativei de corupere a mascaților de la „Pantera”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram