Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța unui mandat de deputat, asta după ce Iurie Leancă a fost numit vicepremier pentru integrare europeană.

Astfel, în baza documentele electorale, mandatul îi revine candidatului supleant Sergiu Ceauș, de pe lista PLDM, asta după ce candidatul supleant Fachira Nicolae a refuzat mandatul de deputat.

CEC va înainta Curții Constituționale propunerea de a declara în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe Sergiu Ceauș.

Sergiu Ceauş este absolvent al Facultăţii de Drept Economic şi a activat ca jurist la BNM, la Asociaţia Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate Publică și a fost șef al Aparatului Președintelui Consiliului Municipal Chișinău.

De asemenea, Ceauș a fost membru al Consiliului de Administrație al SA „Termocom” și a deținut funcția de vicepreședinte al raionului Criuleni. Este membru PLDM din 2007.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!