Lista localităților care semnează declarații simbolice de unire crește în fiecare zi. Cea de a 22-a primărie din republică și a doua din municipiul Chișinău care a semnat declarația este comuna Băcioi.

„Prin această Declarație condamnăm vehement Pactul criminal sovieto-nazist Ribbentrop-Molotov, prin care s-a produs odiosul rapt al Basarabiei și consecințele ocupației comuniste: deportări în masă a locuitorilor pașnici, foamete organizată, condamnări nejustificate la moarte, genocid și umilire oribilă a băștinașilor. Prin această Declarație relevăm dorința și voința noastră de a apropia ziua revenirii la normalitate prin Reunirea cu Țara –Mamă România”, se spune în textul declarației.

Până la moment, așa zisa declarație de Unire a fost semnată de localitățile:
– Răzeni, Ialoveni,
– Parcova (Edineț),
– Ulmu (Ialoveni),
– Bardar (Ialoveni),
– Ruseștii Noi (Ialoveni),
– Puhoi (Ialoveni),
– Văsieni (Ialoveni),
– Feștelița (Ștefan Vodă),
– Opaci (Căușeni),
– Gotești (Cantemir),
– Săseni (Călărași),
– Nișcani (Călărași),
– Sărătenii Vechi (Telenești),
– Codreanca (Strășeni),
– Floreni, (Anenii Noi),
– Tîrșiței, (Telenești),
– Măgurele, (Ungheni).
– Meleșeni, (Călărași).

În același timp, socialiștii anunță că peste o sută de localități au semnat o declarație pentru statalitate și anti-unire. Despre declarațiile de Unire, șeful statului a spus că acestea sunt contrare Constituției, iar persoanele care le-au semnat trebuie trase la răspundere

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!